Esimesed märked Kärdlas õlle kaubanduslikel eesmärkidel valmistamisest pärinevad aastast 1850. Kas algas see Kärdla Karjamõisa õlleköögist või toonase Villavabriku õlletoast, on hetkel veel ajaloolaste uurida.

Meie lugu algas 2023. aastal, kui Anti otsustas ellu äratada Kärdlas mõnda aega tühjalt seisnud pruulikoja. Taneli ja Maive abil korrastati ruumid ja seati töökorda seadmed. Nimeotsingud viisid ringiga algusesse tagasi — Hiiumaa Pruulikoda on lihtne ja loogiline.
Ühise mõttetöö ja AKU disainistuudio abiga sai Hiiumaa Pruulikoda omale värske välimuse ning esimesed kolm õlle nimed: Paradiis, Ehapuna ja Tõrvanina. Kui algselt villisime õlut vaid pudelitesse, siis novembris sai tööle uus purgiliin.

    2024. kevadel asus pruulmeistrina tööle Tim. Tema entusiasm, kogemused ja kontaktid on toonud pruulikotta kuhjaga uusi ideid ja energiat. Kärdla arteesiavesi ning Hiiumaa puhtast loodusest korjatud mesi ja marjad on andnud talle inspiratsiooni uute õllede loomiseks.

    Oleme teinud koostööd Põhjala Breweryga ja Humalakojaga Tallinnast, Smedbo pruulikojaga Rootsist ja Slaughter Brew’ga USAst. Nii on sündinud Pekopojad, Sidrunipisar, Keiserlik Pils ja Kuri Kaeras. Kindlasti saab see loetelu õige pea täiendust. 

      Esimese kääritamise viis ta läbi kümneaastaselt, kui valmistas kogemata siidrit, mis seejärel plahvatas (kui te ei usu, siis Timil on foto enda haavadest). 
      Esimesele katsetusele järgnes väike paus, kuid 15aastaselt hakkas Tim pühendunult siidrit, mõdu ja veini tootma. Pärast keskkooli läks ta Heriot-Watti ülikooli Šotimaal, kus õppis keemiainseneeriat ning pruulimist ja destilleerimist. Ülikooli lõpetades sattus ta tööle Tallinnasse, Sori pruulikotta, mis asus vana nõukogude metallitöötlemistehase ruumes.

      Paar aastat hiljem sai temast Sori peapruulmeister ja 2024. kevadel Hiiumaa Pruulikoja peapruulmeister.